Aug 27, 2010

HandPhone Ku, Mama Ku...

Hahaha. Rase macam dah gian pulak. Aku asyik nak post entri baru je. =))

Urm, entri kali ni nak bagi tau yang handphone dah siap repair..yahooo!..dapat petang semalam sebenarnya..pastu semalam mase mule2 dapat balik handphone tu boleh pulak mama buat cakap something yang hampir wat jantung aku keluar..

Mama: Handphone dah siap dah..
Aku: Yeke? Bestnye..
Mama: Tapi kne caj RM 500. Urm, siapa nak bayar tu?
Aku: HUH?? Biar betik..
Mama: Betul lah. Orang tu caj RM 500 sebab banyak sangat yang rosak. LCD dengan Camera sekali rosak.
Aku: Tapi kan ade warranty lagi.
Mama: Memanglah. Tapi warranty LCD dengan camera tu untuk 6 bulan je..
Aku: #@$%$^&%^&T..kepala hotak bapak dia. suka hati je..bla..bla..bla..(lebih baik tak payah tahu. kurang pahala puasa nanti.)
Mama: Dah tu macam mana ni?
Aku: (terdiam..) Mama bayarlah..
Mama: Aik..mama pula..tukan hanset adek..
Aku: ( Wat bodo je..wat2 tak paham..)

Serius, mana tak bengang. Dah arr hanset dah RM 1000++..pastu tak sampai setahun dah jahanam..padahal punyerlah aku jaga baik2..sekali pun tak pernah jatuh..(alah, kalau takat tertinggal kat cafe tu lain ceritalah..hahahah).. memang sial lah kalau kena bayar repair handphone tu..manalah aku nak cekau duit sampai RM 500..JPA tu bukannya berpuloh ribu aku dapat..pastu dah arr before repair tak tanya dulu.. Kalu caj repair tuh takat sepuloh, dua puloh hinggit je tak pe..nie sampai RM 500..memang kepala hotak bapak dialah..

jadi dari semalam sampailah pagi tadi otak aku duk pikir, macam manalah nak bayar duit repair tuh..cinabeng punyer orang yang repair handphone..menyusahkan aku betul..(ya ALLAH banyak sangat aku mencarut semalam rupanye..)

Pastu mase tengah bermalas-malas atas katil pagi tadi, mama datang bilik borak2 dengan kakak..aku pun pakat2 pasang telinga dengan mata yang masih lagi tertutup..

Mama: Kak, handphone adek dah siap dah. Mama amek semalam.
Kakak: (kakak aku diam je.. macam biasalah, pagi2 bute dia memang blur cikit..hahaha)
Mama: Tapi mama tipu dia yang kena caj RM 500..sebenarnye free je..

Ceh, kena tipu rupenya aku...aku baru ingat nak jumpe orang yang repair handphone tu pastu campak handphone tu kat muke dia and then cakap..

" Kepala hotak kau repair sampai RM 500. Kau ingat handphone ni blackberry ke hape.."

hahaha...tapi pape pon Yeeeeahhhh!! henset dah siap..bleh arr snap pics banyak2 lepas nih...muahahaha..

p/s: lepas ni entri lain plak..hahaha..

1 comment:

farah zamri said...

hahaha tergelak aku pagi2 subuh ni..

Post a Comment

 

Designed By Blogs Gone Wild!