Jun 6, 2010

Weekend yg Menyeronokkan dan Memenatkan

p/s (asal awal2 dh ader p/s nih): yg menyeronokkan adalah utk hari sabtu manakala yg memenatkan tahap $@$#$#$@#$%@%& adalah utk hari ahad..

Alkisah hari SABTU:
bersandarkan plan dan harapan jahat utk tak nk ikut mama ngn babah ronda2 KL pegi kenduri kawen umah kawan2 babah (sila bace betul2..kawan2 ye..bukan 1) aku wat plan ngn member mase SAMURA iaitu cik Farah Zamri ngn Cik ZuwaUlfa utk merayap disekitar KL..ari jumaat malam tuh time mama dah semangat rancang urutan utk ke rumah org kawen, ak dalam diam mula mengajak member ak keluar jalan2..ok, bukan nk jadi anak derhaka tp malas bile ade certain umah yg hanya ajak suami isteri (bukan sekeluarga)..so, takkan ak nk pegi..tak syoklah kan nk ikut..lagipun haram makan kat kenduri tu kalau tidak diajak..betul nih..
(nota sampingan: org2 kaye (bos bpk ak) suke sgt ajak suami isteri je..patutnye ajaklah sekeluarga name je kaye tp kedekut..ceh, emo)

alhamdulillah plan berjalan seperti yg dirancang (tp macam lah ak ada rancang apa2 kan)..mule2 pegi Central Market (CM) disbbkan cik ZuwaUlfa sangat jakun ngn CM..so, bwklah dia melawat2 kat CM..lepas kira2 setgh jam atau kurang, kitorg abis pusing 1 CM tuh..hahaha..mmg kecik CM rupenye..lepas tu dlm kelaparan pegi mkn kat foodcourt CM..sambil makan kitog bergosip sakan..adalah dalam sejam lebih duduk kat situ bergosip..(byk betul mangsa2 gosip kitorg)..

lepas tu gerak g Times Square (TS)..kitorg pon mengukur satu bangunan tuh selama beberapa jam..sume kedai nk masuk esp kedai kasut..try2 pastu blah..hoho..lebih kurang pkul 4 lebih Fara dengan murah hatinya nk belanja makan aiskrim Baskin Robin..yeah..tq Fara..

brg2 yg berjaya dibawa pulang:
1/ blouse baru wane pink..murah2..
2/ dvd gokusen 2 ngn code blue 2..

oh ya, dvd tu hampir2 tertgal kat kedai F.O.S sbb terlalu excited nk try baju..muahaha..x senonoh betul perangai..pastu pkul 5 lebih balik..yeah..hepi2 day..(^__^)\/

Alkisah hari AHAD:
penat giler..(huh, kan trus emo)..dh ler kne bgun awal (ehem2..pdhal pkul 10pg je)..pastu pkul 11 dh kne kuar umah..sbb ade EMPAT buah rumah nk pegi..

1/rumah pertama kat PJ..SESAT..adoi, naseb baek makan sedap..

2/rumah kedua kat Ulu Kelang..yg nie ak kne duduk dalam kete sbb dia ajak suami isteri je..(anak bos kawen, biasalah..tp umah besar, rugi x dpt masuk)..

3/pastu pegi dewan RISDA..yg ni masuk makan kuih je..tulah, buruk makan sangat kat rumah pertama..perut dh penuh..

4/last sekali lebih kurang pkul 3 ptg pegi rumah org kawen kat sg besi plak..patutnye x payah pegi tp makcik pujuk mama pegi sbb tu kenduri kawen anak kawan baik mama mase kecik2 dulu ..yg nie makan 2 suap je..perut masih full ag dengan kuih makan kat RISDA..

tp yg MIRACLE nye, xde kesesakan lalu lintas langsung...AJAIB, MIRACLE sungguh..mungkin sume penduduk KL dh balik kg sbb cuti sekolah..pape pon terdapat 1 pengajaran yg bergune..

JANGAN BUAT KENDURI KAWEN MASE CUTI SKOLAH..sbb2 nye..
1/ ramai sangat kenduri kawen..so, org yg dtg selalunye makan ckit je..x pon langsung x dtg sbb x sempat..
2/ org x ramai nk dtg sbb selalunye org balik kampung waktu cuti sekolah (yg nie khas utk penduduk KL)

skrg mama dh pengsan dlm bilik sbb kepenatan yg melampau..hahah..ak pon ngantuk gile nih..alamak, lapa plak..

3 comments:

farah zamri said...

hak3..
aku ske ari SABTU punya kisah!
hehehe :p
tapi bile kte cam blur blur nak g mane after CM tu cam klaka..
sbb plan on the dot!
haaa..amek kaw!
tapi pape pon syok ah :)

AHAD ko plak mcm menyedihkan sket..
4 rumah kene serbu..
haha..
(aku cam kesian tapi gelak apesal?)
bab yg kedekut tu aku x ske btol..
grr..duit byk tapi kedekut taik idong masin..
(err..cm ne aku bley taw rase taik idong die?)
hehe xpelah kila..
kang ko kawen plan btol2..
kte tgk sape warge puj3 (batch kte) yg kawen dlu..

crenarchaeota said...

hahahaha..
tau xpe..tp best lar jln2..
ilang bosan asik duk umah jer..
tulah apsal..kite tgk sape nek pelamin dulu..
muahahahah..

sYiRa..(◕‿◕✿) said...

ada award utk anda di blog saye..=)

Post a Comment

 

Designed By Blogs Gone Wild!