Jun 1, 2010

FATTY

GEMOK
perkataan yg paling x suke nk dengar..
tp kadang2 org x payah nk cakap pon, ko mcm dh boleh agak sendri..
sbb2 nye..

1/ bile akak ko yg umo 4 tahun lebih tua dapat muat baju yang korang baru je beli sedangkan ko pakai macm pe je..baju yg same dan saiz yg same..

2/ bile mak ko asik kate " Ya ALLAH anak2 aku kuatnye makan" bile ternyata ko sorang je yg berada kat situ..

3/ bile mak ko beli baju secara rambang kat office pastu bile balik umah dia terus cakap " baju yang nie bagi kakaklah..adek tak muat tuh"

4/ bile ko tgk gambo kawan2 sek ko pastu ko sebut " bapak hot kawan2 ak" .. nie lebih menyakitkan hati bile tgk kawan ko yang lelaki jadi makin encem (sbb kurus).. ok, nie hanya berlaku pada kawan2 ak mase SMKBI dulu (yg part lelaki tuh)..

5/ bile ko rase sngt malu nk menegur kawan2 yg ko kenal mase zaman sekolah dolu2 wpun sah2 dh bertembung dekat pasar malam dekat2 dengan umah..

6/bile ko asik terpikir bape lah berat badan ko kalu ko x masuk sekolah asrama dulu.. (punce kenaikan berat badan jelas di situ)

7/ bile ko pegi kelas pastu nampak member2 chinese ko yg kurus2 dan kadang kala macam ade penyakit aneroxia..

8/ bile ko naek penimbang yang memang x betul bacaannya tapi masih mampu men'detect' kenaikan 500 gram fat kat dalam badan ko..

9/ bile orang asik ingat ko anak yang sulung wpun pdhal ko ler anak yang last sekali..T_T * menangis teresak2* yang juga merupakan sebab2 kenapa ko benci beraya di rumah sedara mara dan juga sahabat handai ibu bapa..@_@

10/ bile ko asek ulang-alik dari ruang tamu ke peti ais utk carik kot2 ade ape2 yg boleh dimakan..

2 comments:

mean_Queen said...

aik..makan dalam nampak..kaekeke

crenarchaeota said...

memang dalam abis beb..hahaha

Post a Comment

 

Designed By Blogs Gone Wild!