Sep 17, 2010

Practical 1: The BEST Holiday EVER

Objectives:
1. Untuk menerangkan betapa bermaknanya cuti mid term kali ni.
2. Untuk menerangkan aktiviti-aktiviti yang dilakukan sepanjang cuti mid term

Introduction:
Rasenye dah dekat 2 minggu lebih aku tak update blog. Sah memang malas giler. Tak ade mase nak memerah otak untuk mengarang ayat yang 'boombastic' (eja macam haram je).

Tapi yang pasti holiday nie memang da bestlah. TERBAIK. Dapat keluar dengan my besties, dapat beraye penuh bergaya sebab tahun nie baju raye semua siap (tak perlu nak buat drama air mata macam tahun-tahun lepas), dan dapat bercuti sampai 2 minggu. Memang terbaiklah.

Results:

my besties from SAMURA..luv u guys..
4/09/10

Lepas Cik Nazwa dan Cik Hadith menapak ke KL, giliran aku, Cik Hani, Cik Haida, dan Cik Farah plak menapak ke Melaka untuk beraye.

Nie kat rumah cik Hadith kat Melaka plak..
15/09/10

Alamak, hampir lupe plak satu pic yang penting..

Cik Tikah( di tengah2, tak termasuk 2 apek yg ade kat belakang tu) yang dah 4 tahun tak jumpe dapat juga aku jumpe ari tuh. (Asal ayat macam haram je nih -___-")

Discussion:
Memang tak sangke aku dapat gak lepas gi Melaka. Thanks mama and babah sebab bagi kebenaran pergi melaka. Kalau aku tak pergi hari tu silap hari bulan menangis cik HAdith menunggu kedatangan aku kat muke pintu. haha.

Macam mane aku caranye aku pergi Melaka?
Urm. Tak payahlah tahu. HAHAHA.

Tak pergi mana pon mase kat Melaka. Just umah Cik Hadith dan Cik Tikah. Oh ya, dan juga kedai yang jual coconut shake yang memang terhangat di pasaran. Serius sedap. Murah plak tu. RM 2.20 je. Kalau kat KL kompem harga bleh sampai 5-7 hinggit. Opps, cerita pasal harga teringat plak aku terlupa nak bayar balik kat Hani. Kira halal je ekh cik Hani. HAHAH..

Pastu dalam dua minggu ni ak ade masalah perlawasan (urm, betul ke eja?). Salah satu sebab yang munasabah adalah sebab aku menjalankan hidup yang sangat-sangat-sangat sedentary dalam dua minggu ni. Kecuali mase pergi jalan-jalan dengan member dan jalan-jalan dengan family, hari2 lain memang inactive betul. Duduk depan laptop, duduk depan tv, baring atas katil, duduk dekat meja makan. Giler 'active' aku.

Dah makan macam anak badak selama 3 hari 3 malam pun tak berjaya pergi toilet untuk membuang apa2 yang patut. Memang terseksa sebab nak makan banyak lagi tapi perut dah macam belon udara panas yang bakal meletop. Plus, kalau pakai baju kurung pun kompem nampak gak berapa belonnye perut aku nih.-____-"

p/s: aku masih ade masalah tu lagi sekarang nie sebenarnya. SEKSA!!

Conclusion:
Jadi, dah dapat bayangkan kesimpulan yang dapat disimpulkan di sini??

Kesimpulannya, satu kejadah assignment pon aku langsung tak sentuh, note langsung tak jeling, buku plak masih tersusun kemas bawah meja telefon. Serius, memang berhabuk kat situ. Buat penat je angkut buku Food Service and Krause's yang berat tu dari tingkat 4. Tak pasal-pasal dapat burn energy lebih. HAHA..


pp/s: memang tak ade kerja wat dalam format lab report. Padahal lab report food safety tak buat-buat pon lagi.

1 comment:

farah zamri said...

farah zamri likes this much much!!!

Post a Comment

 

Designed By Blogs Gone Wild!