Feb 25, 2010

Suspennye idop!!

cerita lepas balik intervention program:

Shakila aka aku:
balik je bilik terus selongkar satu bilik..carik enset..atas meja, tak de..atas katil, tak de..dalam loker, tak de..dalam laci, tak de...alamak, mampos..lepas tu tibe-tibe plak rumate bg tau,

" Kila, mak kau call ak..ade 11 missed call."

K.O...matilah ak...sah2 x bleh call mama..kang dia tnya mana henset, bis ak..tibe2 rase nk pergi je carik balik kat tempat2 yg dh pegi pagi td before naek bus..redah je lah..baru je kuar umah, rumate panggil balik..ade msej from seha, kate hp ade kat pejabat kolej..ader org pulangkan lepas nmpk cicir tgh jln..

punyer ler lega..rase nk lompat2 je..trus je ak larik trun g pejabat kolej..smpai je kat pejabat kolej, staf tuh kate dh bg kat dila...ak lari pulak nek umah dila...malangnnye dila xde..dia ade lunch date..huhu..balik ler bilik..*punyer ler penat aku..kurang 10 kg...hahahah*
kat bilik akhirnye tipon mama..huhu..pe lagik..mmg kne bebel arr..rupenye staf kolej tuh tipon akak bg tau hp ak tgal..akak pulak punyer arr cuak trus tipon mama..
hohoho..suspen2..

Seha:
rupe2nye, budak nie ler mangsa pertama kejadian hp ak cicir tuh..staf kolej tipon dia gune hp ak, pastu dia ngn mamai je trus angkat..tp bile dgr suare lelaki, pe ag terkejut badak arr dia..trus dia letak telepon balik..and bile org tu call balik dgn kureng ajar nye org tu cakap macam ni..

" Kenapa? Ko ingat ak nk ngorat ko ker??"

cian seha..x pasal2 jadi mangsa..tp ayat seha yg x bleh blah wat ak tergelak..

" Terkejut ak bile dengar suara lelaki mase jawab call dari phone ko..kalu dila tu ak paham arr gak..maybe hp dia kat MKA..tapi ko..."

hahahaha

Dila:
Ni lagik satu cerita kecian..mak ak punyer ler cuak bile perasan kakak call kate hanset ak tercicir..pe ag, dia tipon rumate ak...yg x bleh blahnye bile rumate ak pun x bawak hp..hahahah..kelako plak..pastu mama ak call dila..dila yg dh nak siap2 g kelas tu kelam kabut siap cepat2, pegi kat pejabat kolej..siap kne test ag ngn staf kolej tuh..

" Huh, siapa nama kawan awak?" konon nk cuakkan dila lar..

hahahaha...cian dila..tak pasal2 dia pon kelam kabut sekali..x tau ler dia datang kelas cepat ke idak..

Kakak:
kakak ak lagik arr...tengah syok2 tido kat umah, tibe2 je ade org call kate macam ni..

" Awak ni kakak nur shakila ekh?"

Kakak kate mule2 dia mmg cuak bile org tanya mcm tu..igt ade pape jadi kat ak ler tuh..tp lepas je org tu kate..

" Nie henset adek awak tertingal kat cafe..ader org pulangkan dekat sini.."

kakak terus rase..kepohnye adek..wat suspen je..hahahah..kelako2..

3 comments:

nadiRASUL@iman said...

shakila yg mengong..hehe..nenek cicir henpon abis keco satu dunia.. ;p

shakila pingi said...

pe bleh wat..
tp mmang kecoh giler..
hahahhaha..

shafiza said...

hahaha..ko mmg kepoh.. :p

Post a Comment

 

Designed By Blogs Gone Wild!